New Trainingsbroek voor 420 roze Balance dames Hybrid

Balance dames Hybrid voor Trainingsbroek roze New 420 dw7qXHxzd

De binnenstad van Haarlem ken ik als mijn broekzak. Ik woon er en doe er al jaren mijn dagelijkse boodschappen. Ik let daarbij zo goed mogelijk op de impact van mijn aankopen op het milieu, maar dat is soms nog knap lastig. Hoe anders zal dat zijn in 2018, als het bedrijfsleven zijn verduurzamingsplannen voor verpakkingen heeft uitgevoerd?
Poshmark Premium Max schoenen Sc Nwt Air Nike 1 wS0Xqxx
>
Actueel
>
Nieuws
>
Een denkbeeldig rondje shoppen in 2018

1 juli 2016

De binnenstad van Haarlem ken ik als mijn broekzak. Ik woon er en doe er al jaren mijn dagelijkse boodschappen. Ik let daarbij zo goed mogelijk op de impact van mijn aankopen op het milieu, maar dat is soms nog knap lastig. Hoe anders zal dat zijn in 2018, als het bedrijfsleven zijn verduurzamingsplannen voor verpakkingen heeft uitgevoerd?Nwt deeltje Se Max Pink 90 Wmns Nike Poshmark schoenen Air 5v46Zqqf

In gedachten loop ik naar de supermarkt, anno 2018. Wat meteen opvalt, is dat bijna alle supermarktverpakkingen zijn voorzien van een recyclinglogo. Daarmee wordt in één oogopslag duidelijk in welke bak of zak ik ze kan weggooien. Zo komt veel minder bij het restafval terecht.

Ik zie groentes in een slimme kunststof verpakking wat ze langer houdbaar maakt. De boterkuipjes en yoghurtbekers in het koelvak zijn zeker 15 procent lichter. Ook het aluminium folie dat deze zuivelproducten beschermt, is 15 procent dunner geworden. Ik neem frisdrank mee in een fles die voor 37 procent bestaat uit gerecycled PET. In 2016 is een grote frisdrankfles in Europa nog maar voor 10 procent uit dat materiaal vervaardigd. Bij de kassa stop ik mijn aankopen in de boodschappentas die ik van huis heb meegenomen.

Ik wip bij de slijter binnen voor een lekker wijntje. Ik twijfel tussen een Duitse riesling, die gebotteld is in een lichtere fles, en een Hollandse chardonnay, in een wel 5 procent lichtere fles. Het wordt de laatste; ik draag de lokale wijnboer een warm hart toe. Op de terugweg haal ik medicijnen op bij de apotheek. Op de doosjes zitten minder stickers, wat de recycling ten goede komt. De apotheker weet te vertellen dat de medicijnen nu ook met minder verpakkingsmateriaal worden vervoerd.

Als ik mijn straat in loop, zie ik net de bezorger van PostNL aankomen met de spijkerbroek die ik via internet heb besteld. Mijn nieuwe aanwinst zit strak verpakt in een verzenddoos van gerecycled karton. De doos is opgevuld met hetzelfde materiaal, waardoor ik hem zo bij het oud papier kan gooien.

Die jeans had ik ook bij een herenmodezaak in de binnenstad kunnen kopen. Maar of kledingwinkels hun voorraden net zo duurzaam verpakken, ik heb geen idee. Net als sportzaken, speelgoedwinkels en warenhuizen voor huishoudelijke artikelen heeft de modebranche zijn verduurzamingsdoelen voor verpakkingen nog niet op orde. Een gemiste kans. Ik hoop dat deze branches meer werk hebben gemaakt van verduurzaming, als ik in 2022 weer mijn rondje maak.   

Share
Trainingsbroek Hybrid 420 New dames Balance voor roze
Sz Blauw Max Heren Grijs Wit Poshmark schoenen Nike Nwt 85 Air qx0TXIBwn

Auteur

Balance Hybrid New dames Trainingsbroek voor 420 roze
Id Nwt schoenen Poshmark Nike Air Triple 90 Max Custom Red E4qggSxwn5
Trainingsbroek Hybrid 420 New dames roze Balance voor