Blauw 574 Kinderentrainers New Es Noordzee Unisex witte Balance

Balance Blauw 574 New Es Kinderentrainers Noordzee Unisex witte fgRwdnq

Aan de slag met duurzaam verpakken

Max Khaki Purchaze Olijf Nike 90 Essential Air BqO5wO
De binnenstad van Haarlem ken ik als mijn broekzak. Ik woon er en doe er al jaren mijn dagelijkse boodschappen. Ik let daarbij zo goed mogelijk op de impact van mijn aankopen op het milieu, maar dat is soms nog knap lastig. Hoe anders zal dat zijn in 2018, als het bedrijfsleven zijn verduurzamingsplannen voor verpakkingen heeft uitgevoerd?
Nike prijs Max Air bij Laagste Kopen Essential 90 PPqTa
>
Actueel
>
Nieuws
>
Een denkbeeldig rondje shoppen in 2018

1 juli 2016

De binnenstad van Haarlem ken ik als mijn broekzak. Ik woon er en doe er al jaren mijn dagelijkse boodschappen. Ik let daarbij zo goed mogelijk op de impact van mijn aankopen op het milieu, maar dat is soms nog knap lastig. Hoe anders zal dat zijn in 2018, als het bedrijfsleven zijn verduurzamingsplannen voor verpakkingen heeft uitgevoerd?Laagste bij Kopen Nike Essential Air 90 prijs Max 66PqIwY

In gedachten loop ik naar de supermarkt, anno 2018. Wat meteen opvalt, is dat bijna alle supermarktverpakkingen zijn voorzien van een recyclinglogo. Daarmee wordt in één oogopslag duidelijk in welke bak of zak ik ze kan weggooien. Zo komt veel minder bij het restafval terecht.

Ik zie groentes in een slimme kunststof verpakking wat ze langer houdbaar maakt. De boterkuipjes en yoghurtbekers in het koelvak zijn zeker 15 procent lichter. Ook het aluminium folie dat deze zuivelproducten beschermt, is 15 procent dunner geworden. Ik neem frisdrank mee in een fles die voor 37 procent bestaat uit gerecycled PET. In 2016 is een grote frisdrankfles in Europa nog maar voor 10 procent uit dat materiaal vervaardigd. Bij de kassa stop ik mijn aankopen in de boodschappentas die ik van huis heb meegenomen.

Ik wip bij de slijter binnen voor een lekker wijntje. Ik twijfel tussen een Duitse riesling, die gebotteld is in een lichtere fles, en een Hollandse chardonnay, in een wel 5 procent lichtere fles. Het wordt de laatste; ik draag de lokale wijnboer een warm hart toe. Op de terugweg haal ik medicijnen op bij de apotheek. Op de doosjes zitten minder stickers, wat de recycling ten goede komt. De apotheker weet te vertellen dat de medicijnen nu ook met minder verpakkingsmateriaal worden vervoerd.

Als ik mijn straat in loop, zie ik net de bezorger van PostNL aankomen met de spijkerbroek die ik via internet heb besteld. Mijn nieuwe aanwinst zit strak verpakt in een verzenddoos van gerecycled karton. De doos is opgevuld met hetzelfde materiaal, waardoor ik hem zo bij het oud papier kan gooien.

Die jeans had ik ook bij een herenmodezaak in de binnenstad kunnen kopen. Maar of kledingwinkels hun voorraden net zo duurzaam verpakken, ik heb geen idee. Net als sportzaken, speelgoedwinkels en warenhuizen voor huishoudelijke artikelen heeft de modebranche zijn verduurzamingsdoelen voor verpakkingen nog niet op orde. Een gemiste kans. Ik hoop dat deze branches meer werk hebben gemaakt van verduurzaming, als ik in 2022 weer mijn rondje maak.   

Share
574 Kinderentrainers witte Es Blauw New Balance Noordzee Unisex
leder Max 90 Essential Air Nike grijs koel zwart 599521 wit 100 pAIqTnW5

Auteur

Blauw Noordzee Es witte Unisex Kinderentrainers 574 New Balance
90 Maat Max Leder Zwart Eur Nike 44 Air Souq Essential Ksa PEwR05
Unisex New Es Kinderentrainers Noordzee Blauw Balance 574 witte